Kaj lahko kot posameznik storim, da bo na svetu manj nasilja?

V času letošnjih mednarodnih dni boja proti nasilju nad ženskami, ki potekajo med 25. 11. in 10. 12. bomo v okviru naših programov (dve varni hiši, materinski dom in center za informiranje in svetovanje za žrtve) izvajali številne aktivnosti, katerih rdeča nit je osebno vprašanje »Kaj lahko kot posameznik storim, da bo na svetu manj nasilja?«. Vse dneve bodo na različnih lokacijah po Gorenjskem postavljene skrinjice, v katere bodo mimoidoči lahko odložili svoje zapisane odgovore. 

V sredo, 25. 11. 2015 bomo obiskali institucije (CSD, policija, zdravstveni dom, občina, nekaj srednjih šol) v Kranju, Škofji Loki in na Jesenicah. Med zaposlene v institucijah in mimoidoče na ulicah bomo ponesli sporočila o nenasilju, izvedli kratke ankete in razdelili bele pentlje, ki simbolizirajo nenasilje.
V četrtek, 26. 11. 2015 bo v Domu Janeza Filipčiča v Naklem potekala okrogla miza. Z udeleženci bomo pozivali k spremembam na področju zaščite žrtev družinskega nasilja.
V sredo, 2. 12. 2015 bomo z dijaki BTŠ Naklo izvedli dve delavnici na temo premagovanja stereotipov nasilja. Tudi dijakom bomo razdelili bele pentlje.