Podjetje Spar Slovenija je v sklopu tradicionalne dobrodelne akcije v dneh pred veliko nočjo že dvanajstič zapored obdarilo materinske domove po Sloveniji. Z velikonočnimi dobrotami so lepše praznike pričarali mamicam in otrokom, s pleničkami pa oskrbeli najmlajše prebivalce dvanajstih slovenskih materinskih domov.  
Velika noč je praznik veselja in upanja, katerega nepogrešljiv del je... Beri dalje

Ker imate pravico živeti brez nasilja, v miru in sprejemati odločitve o sebi, nas lahko pokličite na telefonsko številko 051 200 083 od ponedeljka do četrtka od 8. do 18. ure in v petek od 7. do 13. ure.

https://www.gorenjskiglas.si/article/20240304/C/240309942/1082/1015/... Beri dalje

Podjetju DM se iskreno zahvaljujemo za donacijo izdelkov. 

V letu 2023 je bilo v program CIS - Center za informiranje in svetovanje za žrtve nasilja na Gorenjskem, vključenih 124 uporabnikov. Od tega je bilo obravnavanih 96 odraslih in 28 otrok in mladostnikov žrtev nasilja. Program CIS je namenjen vsem, ne glede na starost in spol. Večinoma se po pomoč obrnejo ženske, ki doživljajo nasilje, se pa v program vsako leto... Beri dalje

V program Varna hiša Gorenjske je bilo v letu 2023 vključenih 44 uporabnikov, od tega 17 žensk in 27 otrok. Najmlajša uporabnica je bila stara 23 let, najstarejša 50 let. Povprečna dolžina bivanja uporabnic v letu 2023 je bila 85 dni. Najdaljši čas bivanja je bil 320 dni najkrajši čas bivanja pa 1 dan. V varni hiši lahko uporabnice bivajo največ leto dni, izjemoma se bivanje kratkotrajno... Beri dalje

V letu 2023 je bilo v materinski dom vključenih 26 uporabnikov, od tega 10 žensk in 16 otrok. V program smo imeli vključeno tudi nosečnico. Polovica uporabnic je bila mlajša od 30 let; najmlajša je bila stara 22 let, najstarejša pa 72 let. Povprečni čas vključitve v program v letu 2023 je bil 330 dni oziroma 11 mesecev. V ta čas nista všteti dve uporabnici s krajšim časom vključitve (ena je... Beri dalje

V času letošnjih dni boja proti nasilju nad ženskami smo se v velikem številu zbrali na regijskem posvetu z namenom povezovanja in sodelovanja vseh strokovnih sluzb, ki delujemo na področju nasilja. Prisotni smo bili zaposleni iz nevladnih organizacij, centrov za socialno delo, policije, šolstva, zdravstva, gorenjskih občin, sodstva, tožilstva... Slogan letošnjega posveta je bil "Le enaka... Beri dalje

V letošnjem letu v sodelovanju  z Ekonomsko gimnazijo in srednjo šolo Radovljica EGSŠ ponovno pripravljamo projekt, ki bo luč ugledal na Posvetu 5. 12. 2023 v času mednarodnih dni boja proti nasilju nad ženskami. Tri pogumne, močne in samostojne ženske, vse bivše uporabnice programa Varna hiša Gorenjske, bodo predstavile svojo pot iz nasilja. 

Ob mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami Center za socialno delo Gorenjska – regijska koordinacija za obravnavo nasilja in Društvo za pomoč ženskam in otrokom žrtvam nasilja Varna hiša Gorenjske, vljudno vabita na strokovni posvet z naslovom »Delo z žrtvami nasilja – povezovanje in podpora med izvajalci služb«, ki bo potekal v torek, 5. 12. 2023, med 9. in 14.30 uro, v... Beri dalje

SPOROČILO ZA JAVNOST: OB 25. OBLETNICI FUNDACIJE FIHO ODMEVA ZAHVALA VSEM ORGANIZACIJAM, KI V SLOVENIJI KREPIJO SOLIDARNOST, SOČUTJE IN ENAKOPRAVNO DRUŽBO

Ljubljana, 11. oktober 2023 – Včeraj je v Ljubljani potekala slovesnost ob 25-letnici delovanja Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij FIHO. Gre za krovno fundacijo, ki vsako leto več kot 120 organizacijam... Beri dalje

Kostanjček zaspanček (M.Voglar)

 

Kostanjček zaspanček na veji visi;
Zavit ves v lupino prav sladko že spi.
Tedaj pa zapiha vanj veter močan:
Kostanjček zaspanček, jesen je na plan!

Obveščamo vas, da smo zelo aktivni na naših spletnih medijih facebook in instagram, kjer dnevno objavljamo najrazličnejše vsebine s področja nasilja v družini.

Vabimo vas, da se nam pridružite:

https://www.facebook.com/varnahisa.gorenjske/

https://www.instagram.... Beri dalje

Humanitarnemu skladu Odvetniške zbornice Slovenije se zahvaljujemo za podarjene nakupovalne bone. 

Zahvaljujemo se Centru za krepitev zdravja Kranj, za izvedbo delavnice o temeljnih postopkih oživljanja, ki smo ga obnovili skupaj z uporabnicami. 

V soboto 17. junija je v Škofji Loki potekal tek štirih mostov in v okviru tega so otroci in starši tekli tudi »Ru4Unity« – tek za enotnost. Poleg teka so bili tudi dobrodelni in zbirali hrano za družine v stiski. Hvala, ker pomagate.

Vabljeni na našo stojnico. 

Ne zatiskajmo si oči, da v naših šolah ni nasilja. Statistike so zelo zgovorne. Danes že vsaka četrta ženska doživlja eno od oblik nasilja, večina jih ima otroke. Otrok, ki živi v nasilju, je prav tako žrtev nasilja.
Stiske izražajo na različne načine, tudi na način, da nasilje izvajajo sami nad vrstniki oziroma postanejo žrtve nasilja s strani vrstnikov.
Znaki so lahko zelo očitni,... Beri dalje

V letošnjem letu smo ustanovili podporno skupino za ženske z izkušnjo nasilja. Če želite svojo zgodbo deliti in z njo podpreti ter opogumiti tudi druge ženske, da naredijo korak naprej in stopijo iz kroga nasilja, vas vabimo, da se nam pridružite na mesečnih srečanjih.

Več informacij dobite v naši svetovalnici CIS na tel. št. 030 380 380. 

Zahvaljujemo se podjetju Trelleborg, ki vedno znova kaže svojo družbeno odgovornost in ne pozablja na tiste, ki potrebujejo pomoč sočloveka.

Iskrena hvala zaposlenim iz podjetja Loftware za donacijo šolskih potrebščin in ostalega materiala ter finančnega prispevka, ki bo našim uporabnicam olajšalo stisko, v kateri so se znašle.

Pages