Marec 2022 - STATISTIKA ZA LETO 2021 ZA PROGRAM CIS

V letu 2021 je bilo v program CIS (Center za informiranje in svetovanje za žrtve nasilja na Gorenjskem) vključenih 95 uporabnikov. Od tega je bilo obravnavanih 79 odraslih in 16 otrok žrtev nasilja. Program CIS je namenjen vsem, ne glede na starost in spol. Večinoma se po pomoč obrnejo ženske, ki doživljajo nasilje, se pa v program vsako leto vključujejo tudi moški z izkušnjo nasilja. V letu 2021 se je v program CIS vključilo 84% žensk in 16% moških. Povprečna starost uporabnikov, ki so se vključevali v program  je bila 26,3 let.

Od vključenih 95 uporabnikov v letu 2021 je 52% uporabnikov prihajalo z območja spodnje Gorenjske, 42% pa z območja zgornje Gorenjske. V program so se vključevali tudi uporabniki iz drugih delov Slovenije, teh je bilo v letu 2021 6%. Največ uporabnikov izve za naš program preko Centrov za socialno delo, našega društva Varna hiša Gorenjske, prijateljev, znancev ter zadovoljnih uporabnikov.

Večina uporabnikov, ki se obrne po pomoč v program CIS, se ob strokovni pomoči zmore odmakniti iz nasilnega odnosa, izstopiti iz vloge žrtve ter se okrepiti in samostojno zaživeti v miru brez nasilja.